صدای شیعه: يکي از آخرين نمونههاي برگزاري چنين مراسمي، به بازداشت ۷۰نفر از مهمانان يک پارتي ۲۰۰نفره شبانه در يک رستوران در باغات اطراف تهران برميگردد. عموما در اين مهمانيها مقاديري از مشروبات الکلي و بعضا موادمخدر هم کشف ميشود و حضور برخي هنرمندان سينما يا ورزشکاران در اين جلسات، بر جنبه خبري و رسانهاي آن ميافزايد. اينکه پشتسر ترويج اين مهمانيها، برنامهريزيهاي دقيق وجود دارد ترديدي نيست اما از منظر فرهنگي- اجتماعي اقبال برخي جوانان يا حتي خانوادهها نسبت به اين فضاي غيرمتعارف، مورد پرسش و محل بحث است. در قشري از جامعه تغييرات ارزشي در جريان است. در کنار عوامل ريشهاي براي اين تغييرات، مواردي هم بهعنوان عوامل شتابدهنده وجود دارند که در سر سلسله آنها ميتوان به فعاليت شبکههاي ماهوارهاي اشاره کرد.
گفته ميشود بيش از ۸۰۰۰ شبکه تلويزيوني ماهوارهاي در ايران قابل دريافت است که از اين تعداد بيشاز ۴۰۰ کانال موزيک و حدود ۲۱۰ کانال کودک و نوجوان و ۸۰کانال در حوزه سبک زندگي و مصرفگرايي وجود دارد که بر سبک زندگي ايراني تأثيرات عميق ميگذارد.
شيطنت و ظرافت در ساخت برنامههاي ماهوارهاي تا آنجا پيش رفته است که در سالهاي اخير برنامهها و فيلمهايي که از طريق شبکههاي تلويزيوني ماهوارهاي پخش ميشوند، بعضا يک خانواده مذهبي را نمايش ميدهند که کلماتي نظير انشاءالله و ماشاءالله از زبانشان نميافتد اما رفتارشان رفتار اسلامي نيست؛ نماز ميخوانند، روزه ميگيرند، اما رابطه نامحرم، ارتباطات جنسي، خيانت و حرامخواري هم بين اين خانوادهها رايج است. پيامد حضور اين شبکهها در خانههاي ايراني، تغيير رفتارها و باورهاست. سبک زندگي ايراني بهواسطه نفوذ انديشههاي سکولار، در حال دگرگوني است. سست شدن بنياد خانواده در ايران از مهمترين پيامدهاي اين تحولات است. درصد قابل توجهي از طلاقهاي ثبتشده در دادگاههاي خانواده، به طلاقهاي ماهوارهاي مشهورند؛ يعني طلاقهايي متأثر از برنامههاي ماهوارهاي. از اين منظر آگاهيبخشي به خانوادهها درخصوص تبعات حاصل از اين تغييرات امري ضروري و پراهميت است. بايد خانوادهها به قابليتها و توانمنديهايي مجهز شوند تا بتوانند بهصورت عقلاني در حفظ و بازتوليد مباني ارزشي خود موفق شوند.
منبع: همشهری آنلاین
انتهای پیام